Ali so stranski učinki po cepljenju redki in blagi ? (18. zgodba)
Pred vami je 18. zgodba v nizu resničnih pripovedi, ki mi jih pošiljate o vaših lastnih izkušnjah po cepljenju. Astma, atopični dermatitis, alergije, vnetja ušes, bronhitis so postali stalni spremljevalci družine iz zgodbe.

Žal se večine stranskih učinkov, ki jih otroci doživijo po cepljenju ne prizna in ne pripiše cepljenju, še manj razišče ali naredi kake analize. Tako je register lepo skoraj prazen in kaže navidezno sliko, da so cepiva varna. Kljub temu, da po svetu in tudi pri nas vse več strokovnjakov opozarja na posledice cepljenj, stroka še kar naprej ponavlja isto zgodbo, da so cepiva varna.

Vsemu navkljub so vedno glasnejši tudi ljudje iz stroke, ki imajo pomisleke glede cepljenja. Dr. Srečko Sodoljev je npr. v intervjuju povedal, da on danes ne bi cepil niti svojega hišnega ljubljenčka, kaj šele otrok. Omenja ameriške otroke, ki povprečno do 4-6 leta prejmejo 64 doz cepiva, kar je še neprimerno več kot v Sloveniji in imajo naslednjo statistiko bolezni: vsak drug otrok boleha za neko kronično boleznijo, vsak šesti ima težave z učenjem, vsak deseti otrok boleha zaradi astme, vsak dvanajsti zaradi alergij, vsak dvajseti trpi zaradi ene oblike epilepsije in vsak 45-ti zaradi spektra avtizma.

Ima morda tudi v Sloveniji večje število odmerkov cepiv v primerjavi s prejšnjimi generacijami za posledico več zdravstvenih težav kot jih omenja v svoji zgodbi pošiljateljica spodnje zgodbe?

 anonimna mama in danes babica

 “Kot majhna deklica sem bila cepljena po predpisih. Nihče ni vedel, zakaj imam vedno vneta ušesa. Posledica: postala sem gluha na desno uho 90 % in na levo pa 75 %. Ta preteklost me žal spremlja celo moje življenje.

 Rodila sem tri otroke.

 Prva hčerka je takoj po prvem cepljenju pričela bolehati za bronhitisi in vnetji ušes. Več sem bila na bolniški kot delala.

 Druga hčerka je postala pri enem letu hiperaktivna. Obe pa sta bili cepljeni po programu do konca. Žal.

 Tretji otrok- sin je zgodba zase. Drugi dan po prvem cepljenju je dobil močno pomodrele ustnice in postal otečen. Dušilo ga je, zato sem takoj šla k zdravniku in omenila včerajšnje cepljenje. Dobila sem odgovor, da to ni od cepljenja!

Takrat smo pač verjeli zdravnikom in cepili dalje …

Sin pa je od takrat dalje imel kronični bronhitis, čemur je sledila še močna astma. Ventolin in fliksotin sta bila doma stalnica. Nato je sledil še atopični dermatitis, in sicer  v tako hudi obliki, da so bile odprte rane po telesu po več mesecev in se niso zacelile.

Pri  vstopu v prvi razred so ugotovili, da moram v svetovalni center zaradi slabega sledenja v šoli in kasneje slabega povezovanja in zamenjave določenih črk. Ugotovili so, da je sin dislektik, za kar smo tudi dobili odločbo. Kaj vse sem prestajala z sinom do konca srednje šole, vedo samo starši dislektikov.

 Astma mu je v puberteti na srečo izzvenela, rane po telesu pa se mu še pojavijo ob določenem času, da se o alergijah, ki jih ima nekaj čez 10, sploh ne ustavljam.

 Največ težav je torej imel po cepljenju sin, ki je sedaj star 20 let. K sreči je končal srednjo šolo, a to le z mojo in sestrino pomočjo, saj sva mu vsa leta morali vse brati, da si je zapomnil in vse zvezke prepisovati, da smo ga lahko učili, saj dislektiki pišejo nerazločno.

Sin se bo zamislil ob svojih otrocih, saj je na lasni koži doživel vse posledice cepljenja.

Moja prva hčerka je rodila prvo punčko, jo dala cepiti in vnukinja je dobila atopični dermatitis. Nato je rodila drugo punčko, ki je žal po prvem cepljenju postala ista revica kot moj sin. Dobila je vse možne alergije, astmo in atopični dermatitis. Cepljena je bila samo enkrat, sedaj zavlačujejo.

Nato je privekal na svet tretji hčerkin otrok- sin. Tega ni dala več cepiti niti prvič.

Trenutno se izogiba in zavlačuje s cepljenjem, kaj sledi bomo pa spremljali sproti.

Naj vam še povem, da je vnukec sedaj star pet let, nič cepljen in nič bolan.

Če bi bila še enkrat mlada in imela moje sončke, bi cepljenje odpadlo!

 Za vse, kar sem dajala skozi z mojimi otroki, mi je odprla oči moja prva hčerka z mojimi vnuki ! Sedaj redno spremljam problematiko o cepljenju in tudi skupino na facebooku, ki sem ji nadvse hvaležna, da nas v njej dobri ljudje vodijo in opozarjajo na vse posledice strupov.”

 

 
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja