Ali so stranski učinki po cepljenju res redki in blagi? (4. zgodba staršev)
 

Rezultat iskanja slik za vaccination crying

Odločila sem se, da bom objavila serijo prispevkov staršev otrok, ki so po cepljenju utrpeli resne stranske učinke.  V 4. zgodbi objavljam zgodbo mamice, ki kaže na mačehovski odnos pediatrov do stranskih učinkov po cepljenju.

Stroka nas prepričuje, da so stranski učinki redki in večinoma zelo blagi. Zgodbe staršev pričajo nasprotno. Po pričanju staršev zdravniki vztrajno zavračajo in zanikajo, da bi imeli stranski učinki povezavo s cepljenjem. Vprašanje se pojavi, če je to razlog, zakaj imamo v Sloveniji uradno zavedenih tako malo stranskih učinkov po cepljenju?

Preberite pričujoče zgodbe in presodite sami. Gre za realne zgodbe naših slovenskih staršev. Zgodbe so objavljene z njihovim dovoljenjem in na njihovo željo anonimne ali objavljene z imenom in priimkom, v odvisnosti in s spoštovanjem pravice vsakega posameznika po zasebnosti in neizpostavljenosti.

“Sama sem mati dveh otrok. Hči je bila cepljena po programu, saj takrat še nisem poznala vseh posledic in sem slepo verjela medicini. Okolica te pač potegne in sam kot nevedna ovca pogosto slediš… Še danes mi je žal. Mnenja staršev, tašč in ostalih, kot so: “Tudi mi smo cepljeni, pa smo vredu… Kaj bi pa bilo, če se ne bi cepili… Tudi ti si cepljena, tvoja brata tudi, pa je z vami vse vredu…” Takšnih in drugačnih mnenj sploh ne bi smeli poslušati. Vsi smo edinstveni in imamo drugačen organizem.

Ko sem rodila sina, sem imela čuden občutek-nekaj mi je reklo, naj ga ne cepim. O tem sem obvestila pediatrinjo pred cepljenjem, povedala sem ji, da me skrbi, itd. in tudi, da je sin prehlajen. Bil je star tri mesece… Ona ga je vseeno cepila. Tri dni po cepljenju je dobil po nogici, kamor so mu dali cepivo, vijolične pike, vse do stopal. Po cepljenju je tudi večkrat dolgotrajno jokal, čeprav je bil prej izredno miren dojenček, ki je spal tudi po 9 ur skupaj. Po cepljenju spanja ni bilo več. Začelo se je zbujanje na 2 uri. Prav tako je začel drugače dihati, imel je vročino in krče. S partnerjem sva ga komaj umirila, mu zbila vročino, glede težkega dihanja in vijoličnih izpuščajev pa sva klicala njegovo pediatrinjo. Ta je dejala, da niti ni potreben pregled, saj je bilo to v petek opoldan, malo pred koncem njene izmene. Rekla je, naj samo spremljava in da to naj ne bi bilo od cepljenja. Ko sem vztrajala, da mi je to nenormalno, je dejala, da bo podala mnenje in prijavo o stranskih učinkih na Ministrstvo za zdravje, vendar ni storila nič od tega.

Kasneje naju je prijavila na inšpektorat, da sina nočeva cepiti. Šli smo čez vse postopke in na koncu pridobili potrdilo, da zaradi zdravstvenih težav ne sme biti cepljen. Sedaj imamo večkrat tudi težave s kožo, saj se mu pojavljajo razni izpuščaji, ki ga zelo srbijo.

 Ko berem vse posledice, vem, da jih je imela tudi hči. Vse od tega, da je jokala, imela vročino tudi 5 dni skupaj ni spala, imela razna vnetja in bolečine, itd. Sedaj pripravljam POC (predlog za opustitev cepljenja)  tudi zanjo.

Je pa težava v teh časih, če imaš otroka, ki ni cepljen. Okolica te drugače obravnava, zdravstvo te zavrača… Smo kot v srednjem veku. Ljudem to ni več tabu, vendar se obnašajo, kot bi bili necepljenčki gobavi, njihovi starši pa fanatiki. Moj otrok je moja odgovornost in ne odgovornost države in ni prav, da ne smem odločati zanj. Žalostno je, kaj se dogaja… Če imate kakšno vprašanje, vam lahko odgovorim, drugače pa bi rada ostala anonimna.”

V zvezi s to zgodbo sem mamico vprašala sledeče:” A vam so dejansko priznali po vlogi za opustitev cepljenja, da so zdravstveni razlogi, da se ne cepite?”, saj je kaj takega v Sloveniji izjemno redko.

Njen odgovor se je glasil:

“Se opravičujem, sem dvoumno napisala. Prejela sva sklep o prekinitvi postopka, kjer so tudi napisali, da sva s partnerjem podala POC zaradi zdravstvenih razlogov. Navedli so tudi, da dokler minister oz. komisija ne odloči drugače, ta sklep velja.”

So torej starši, ki zavračajo cepljenje res samo nevedni hipiji, ki ogrožajo druge ali želijo samo zaščititi svojega otroka pred potencialno možnim zelo neugodnim izidom? Kot boste videli iz zgodb, ki jih bom v nadaljevanju še objavljala, se kar vrstijo zgodbe staršev, ki poročajo, da je bilo z otrokom do cepljenja vse vredu, po cepljenju pa so se pričele dogajati drastične spremembe obnašanja, razpoloženja, zdravstvenega stanja, itd.

 
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja