Ali so stranski učinki po cepljenju res redki in blagi? (5. zgodba staršev)
Rezultat iskanja slik za crying child

Odločila sem se, da bom objavila serijo prispevkov staršev otrok, ki so po cepljenju utrpeli resne stranske učinke.  V 5. zgodbi objavljam zgodbo mamice, katere otrok ima potrjeno okvaro centra za ravnotežje kot posledico cepljenja, potrjeno s strani pediatrinje.

Stroka nas prepričuje, da so stranski učinki redki in večinoma zelo blagi. Zgodbe staršev pričajo nasprotno. Po pričanju staršev zdravniki vztrajno zavračajo in zanikajo, da bi imeli stranski učinki povezavo s cepljenjem. Vprašanje se pojavi, če je to razlog, zakaj imamo v Sloveniji uradno zavedenih tako malo stranskih učinkov po cepljenju?

Preberite pričujoče zgodbe in presodite sami. Gre za realne zgodbe naših slovenskih staršev. Zgodbe so objavljene z njihovim dovoljenjem in na njihovo željo anonimne ali objavljene z imenom in priimkom, v odvisnosti in s spoštovanjem pravice vsakega posameznika po zasebnosti in neizpostavljenosti.

Mojca G. (dr. znanosti), polno ime in elektronski naslov dobite pri adminu.

“Zahvaljujem se Vam za tako srčno in pogumno potezo. Naj se zgodbe razkrijejo, tudi v medijih. Sama se ne skrivam, je pa res, da imam zaradi svojega prepričanja (in dolgega jezika) številne težave.

Sprva me žalosti, da nas drugi sprejemajo kot neodgovorne, nore, nepismene starše, tudi “cepce”. Pred cepljenjem prvorojenca se nisem nikoli vprašala, če je to dobra, pametna odločitev. Neodgovorno sem sledila čredi, prepričana, da je tako prav.  

Sin pred cepljenjem ni bil nikoli bolan, po vsakem cepljenju pa je imel visoko vročino. Po cepljenju za OMR (pri 18-ih mesecih) je imel vročino preko 41 in vročinske krče, otrok je samo še kričal, spal ni več umirjeno, po 16-urah je sledil  hud atop. dermatitis, ki ga (na lastne stroške!) zdravimo še danes. Nekaj dni po prejemu cepiva je sin izgubil občutek za ravnotežje, po vsakem narejenem koraku se je zgrudil. Hoditi oz. stati na nogicah ni mogel vsaj dva tedna … Pediatrinja je potrdila okvaro centra za ravnotežje v možganih, kot posledice cepljenja. Priznati moram, da imamo zdravorazumsko pediatrinjo, ki se je strinjala, da sina ne cepimo več, prav tako ne drugorojenke.

Sin je zelo pogosto bolan, drugorojenka, ki ni bila cepljena pa je zelo zdrava deklica. Ne vem, če in kakšne posledice je cepivo povzročilo v otrokovih možganih. Vem pa, da nisem več neodgovorna, nepismena mati in cepec, kot sem bila v trenutku odločitve, da sina cepim. Cepec, ja!”

So torej starši, ki zavračajo cepljenje res samo nevedni hipiji, ki ogrožajo druge ali želijo samo zaščititi svojega otroka pred potencialno možnim zelo neugodnim izidom? Kot boste videli iz zgodb, ki jih bom v nadaljevanju še objavljala, se kar vrstijo zgodbe staršev, ki poročajo, da je bilo z otrokom do cepljenja vse vredu, po cepljenju pa so se pričele dogajati drastične spremembe obnašanja, razpoloženja, zdravstvenega stanja, itd.
4 thoughts on “Ali so stranski učinki po cepljenju res redki in blagi? (5. zgodba staršev)

 1. Gospa Alenka, meni se način, ki ste ga ubrala (objavljanje zgodb, ter vsa ostala vaša mnenja na svetovnem spletu proti cepljenju), ne zdi moralen in spoštljiv do otrok in staršev, ki smo otroke dali cepit. Objavljate prispevke o otrocih, ki so utrpeli resne stranske učinke po cepljenju…..Zato vas vprašujem, ali se zavedate, da so vaši necepljeni otroci, ravno zaradi teh in vseh cepljenih otrok, varni pred okužbami….. Ali ne gre pri cepljenju za kolektivno zaščito proti nekaterim hudim boleznim? Ali se lahko peščica staršev , na ta način, skriva in svojih otrok ne cepi? Če sem prav zasledila, vi svojih otrok niste dala cepit , niste jih izpostavljala tveganjem cepiv ? ne, niste, a jaz sem! ……zato menim, da se proti cepljenju borite na drugačen način, spoštljiv do otrok, ki vzdržujejo precepljenost, predvsem pa tistih, ki so utrpeli stranske učinke, ter jih ne prikazujte v medijih, kot dokaz, da so cepiva škodljiva. Vi svojih otrok niste dala cepit, zato vas vljudno naprošam, uberete drug način izražanja”proti cepivom”…. s spoštovanjem Mojca

 2. Draga gospa Mojca.

  Razumem vas, ker vem, da izhajate iz vere, da nas cepljenje varuje in menite, da je to predvem zaradi precepljenosti. Ker sama v te mite ne verjamem, pač postopam tako, da poskušam deliti resnične zgodbe, ki se lahko zgodijo tudi vašemu otroku.
  Posebej zaradi komentarjev kot je vaš, sem pripravila prispevek, ki odgovarja na vaše dileme. Prispevek razkriva mite v zvezi z “varnim in koristnim” cepljenjem. Obvezno branje za vse!

  http://www.preberite.si/varno-in-koristno-cepljenje/

 3. Spoštovana gospa Alenka Vindiš!

  Zelo dobro ste me razumela, kar sem vam želela sporočiti in ja, Vaš odgovor je temu primeren, namreč, da poskušate deliti resnične zgodbe, ker ne verjamete v mite. V redu, če smatrate, da ste s tem prepričljivi. Osebno nisem mnenja, da je vaš način učinkovit, ter v najboljšo pomoč objavljenim zgodbam ranljivih ali celo v prid potencialno ogroženim. Svobodno bodite proti cepljenju, odločajte se po svojih mitih, kolikor želite, želela bi le, da je to na način, ki izhaja iz strokovnosti, kredibilnosti, statistike, iz znanstvenih raziskav …kakorkoli, tudi iz ugotovitev iz teh objavljenih zgodb, za katere se pričakuje, da jih boste poslali do delovnih skupin oz. pristojnih inštitucij v prid reševanja te problematike in dvomov o cepljenju. Uberite način, ki nas ne bo delil na dva pola in bo v prid vsem otrokom- najranljivejši skupini naše populacije.
  Žal vseh odgovorov nisem prejela, pa vendar se kljub temu moram ograditi nekaterih vaših insinuacij, namreč v vsakem stavku me z nečim »določate«. Najprej z »vero«, potem z »dilemami«, in še »lahko se zgodi mojemu otroku«?!!! Kaj pa? Ne razumem zakaj tako. Zakaj bi me nekdo prepričeval ? Zakaj dva pola? Čemu v obvezno branje? Pokončno stojte za svojim postopanjem in prepričanjem, da je bolje ne cepiti, a vendar spoštujte mojo »vero« v medicino«, pa čeprav je po vašem le mit….In dejstvo bo ostalo, obe sva mami in vsaka odloča po svoji vesti. Vsaka ima prav, saj želi svojemu otroku najbolje na svetu. Vendar, ali je prav, da pri tem merite? Spoštovanje in način izražanja »sem proti«, po moji subjektivni oceni, naj ne bo na račun drugih in ranljivih.
  In vprašujem se, ali lahko zgolj s svojim prepričanjem »sem proti cepljenju« ali » sem za cepljenje« kogarkoli ogrozim, če mi sledi? In, ali s tovrstnim dejanjem prevzemam odgovornost za vse posledice, čeprav vsak odloča po svoji lastni presoji?

  1. Strinjava se, da obe počneva točno to v kar verjameva, da je najbolje za svojega otroka. Vsekakor vas nimam namena v nič prepričevati. Vsak ima svobodo brati, kar ga zanima in tu ni nobene dileme. Vse dobro vam želim.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja