»Cepim se, zaščitim vse.» ali »Cepim se, slabim zdravje človeštva.«?
Nedavno smo bili deležni poročanja o najdenih mladičkih šakala. V enem izmed člankov o tem, se je strokovnjak za divje zveri, razpisal o tem, zakaj so ti in drugi plenilci v naših krajih koristni. Moja prva misel, ko sem videla naslov, da so te zveri koristne, je bila: »Hmm, čemu le?« Na prvi pogled se mi ni zdelo smiselno, da povzročajo šakali, volkovi in druge podobno strašne zverine, hudo korist v naši ljubi Sloveniji. Poznavalec je potem razložil, da so zelo pomembne za ekosistem, ker za svojo prehrano polovijo tiste šibkejše živali in s tem prispevajo k ohranitvi močnejših posameznikov, s tem pa se preko te naravne selekcije, ohranja bolj zdrava populacija.

Kaj pa ima to veze s cepljenjem, se boste morebiti vprašali? Pa še kako ima!

Ničkolikokrat smo že slišali, kako nujna je čim večja precepljenost ljudi, da s tem zaščitimo tudi tiste, ki se zaradi določenih zdravstvenih stanj ne smejo cepiti. Tudi trenutni slogan »Cepim se, zaščitim vse.«, je v tem duhu. Na psiho večine ljudi vpliva tako, da v javnosti seje odpor do tistih, ki ne cepijo. Trenutna kampanja nam na prefinjen način govori, da so tisti, ki ne cepijo, sebični, sami vase zaverovani egoisti, ne glede na to, da so to v prvi vrsti večinoma ljudje, ki so v preteklosti cepili, a je potem šlo po cepljenju marsikaj narobe in zaradi zdravstvenih težav svojih otrok ne želijo več izpostavljati tveganju cepljenja.
Poskusimo se vživeti v njihovo kožo: najprej je njihov otrok po cepljenju utrpel zdravstveno škodo, ki se jo je v večini primerov (ne govorim za vse primere, saj se tu in tam le zgodi, da kak zdravnik staršu na štiri oči pove, da je to zaradi cepljenja, a še v tem primeru, le redko prijavi to kot stranski učinek cepljenja) s strani stroke pometlo pod preprogo in se staršem dalo vedeti, da to nikakor nima veze s cepljenjem (tudi, ko je bil nek stranski učinek jasno zaveden v navodilih k cepivu). Starš se torej znajde popolnoma sam s pocepilno zdravstveno težavo otroka. Mnogokrat mi pišejo obupani starši, ko se otroku po cepljenju sesuje imunski sistem in se nenadoma pri prej zdravem otroku začno boriti z infekcijo za infekcijo. Pri drugem se nenadoma pojavi alergija, o kateri prej ni bilo ne duha ne sluha. Bolje, da spremenjenega obnašanja otroka takoj po cepljenju niti ne omenjam , saj se vendar »ve«, da cepiva »ne« povzročajo avtizma. Kljub zagotovilom stroke, pa se to spremenjeno obnašanje otroka po cepljenju, čisto slučajno nenavadno pogosto zgodi. Samo omeniti povezavo med cepivi in avtizmom je v zadnjem času smrtni greh. Zadnjič sem v komentarjih pod nekim člankom celo zasledila, kako se je nekdo pritoževal, kako so lahko ljudje tako sebični, da ne cepijo otrok, zaradi tu in tam kakega avtista po cepljenju. Hmmm… Ne vem, če se ta oseba zaveda, kaj pomeni imeti avtista. Sama sem jih imela priložnost nekaj videti in se pogovarjati z njihovimi starši. Neka mama mi je pripovedovala o svoji hčerki, ki je brez občutka za vsakršno lastno varnost. To v praksi pomeni, da bi brez problema skočila iz okna ali balkona, stekla na cesto pod avto, če se je ne bi 24/7 nadziralo. Spet drugega avtističnega otroka sem videla, ki se je kot obseden zaganjal proti košu za smeti in ga na vsak način poskušal obrniti, uboga mama pa mu je to neprestano poskušala preprečiti. Kakšne pol ure, sem imela v čakalnici v ambulanti za avtistične otroke možnost opazovati njeno muko in borbo, zraven pa sem postala hvaležna, da je imel moj otrok le rahle težave oz. odklone od običajnega. Nekateri starši imajo takšno borbo neprestano. In potem jih k vsem tem mukam, javnost še dodatno obsodi, da so poosebljena sebičnost, ker svojega otroka ne želijo, ponovno izpostaviti cepivom. Marsikdo ne ve, da ko doživiš stranske učinke po cepljenju, to ne pomeni, da bodo zdravniki tvojega otroka izvzeli iz sistema cepljenja. Ne, za njih postaneš nora mama, google mama, ki preveč brska po internetu in bere neumnosti. Kljub temu, da sami zdravniki mnoge starše napotijo na internet, ko vprašajo o stranskih učinkih po cepljenju.

Hmm, kdo je tu nor!?!

Pa se navežimo na začetek tega bloga. Cepiti se je torej nujno v skupno dobro vseh ljudi, ne glede na to, da se s tem pogosto prej zdrave posameznike precej oslabi, nekatere celo trajno, nekaj pa jih tudi umre (smrt je jasno navedena v navodilih k uporabi cepiv in tudi v Sloveniji smo že imeli primere,   http://www.alenkavindis.si/ali-so-stranski-ucinki-po-cepljenju-res-redki-in-blagi-3-zgodba-starsev/ ) Zdrave posameznike torej oslabimo v korist tistih, ki so zdravstveno slabotni, tistih ki se cepiti ne smejo. Da bodo tudi oni zaščiteni…

Na prvi pogled se sliši slogan »Cepim se, zaščitim vse.« precej altruistično in mu kar moraš pritrditi. Če verjameš, da so stranski učinki izjemno redki, se zdi ideja dobra. ZA SKUPNO DOBRO. Iz tega vidika te seveda pograbi sveta jeza na sebične necepilce. Žal pa ne stranski učinki niso redki, niti sama ideja rušenja zdravja zdravih v dobro šibkih, dolgoročno ni pametna ideja. S tem sami sebe (človeški rod) slabimo. Ne samo, da smo popolnoma porušili naravno selekcijo (očitno je v naših glavah ta koristna le za živali), ampak dodatno še pospešeno slabimo zdravi rod. Dolgoročno lahko torej pričakujemo vse šibkejše posameznike, po katerih bo le popihala sapica in se bodo zatekli v naročje mame farmacije, kar je najverjetneje tudi njen cilj. Seveda pa nam bo ta mama, ki je sicer prej mačeha kot mama, v naše »dobro« ponujala vedno več produktov, s katerimi si bomo lahko »krepili« zdravje. Upam le, da se bo masa čim prej prebudila, preden bomo prišli tako daleč, da se niti razmnoževati ne bomo mogli več. Trenutno smo že kar precej naredili v smeri neplodnosti, če se ozremo po ambulantah za zdravljenje neplodnosti. Raziskave na glodalcih so pokazale, da se cepljene živali po nekaj generacijah ne morejo več razmnoževati. Trenutno človeštvu že sveti alarm, a ga žal večina ne vidi oz. vidi rešitev tam, kjer je v bistvu problem.

Da pa je vse skupaj še bolj ironično, si je treba pogledati, kje pa so vsi tisti, ki se iz zdravstvenih razlogov ne smejo cepiti. Običajno nedonošenčkom, otrokom pred operacijami (tistim šibkejšim, ki jih je potrebno še posebej varovati) ponudijo še dodatna cepljenja, poleg tistih obveznih, da bodo le »zaščiteni«, ko so pa že tako slabega zdravja. V tem duhu, je trenutna procepilna kampanja naravnana izključno za namene zbujanja nestrpnosti do tistih, ki otrok ne cepijo, ne glede na njihove razloge za to, ne pa v naše skupno dobro. Seveda pod čudovito zunanjo krinko nesebičnosti. Treba je priznati, da je iz vidika ustvarjanja javnega mnenja, trenutna procepilna kampanja vrhunska. Res dober PR. Očitno so plačali vrhunske strokovnjake. Ampak komu mar…, saj za farmacijo je to drobiž.

Se še spomnite slogana iz nedavne preteklosti: «Cepec, cepi se.«
Vprašati se je treba, kdo je tu cepec? Tisti, ki tako zgleda ali tisti, ki to je?
3 thoughts on “»Cepim se, zaščitim vse.» ali »Cepim se, slabim zdravje človeštva.«?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja