O meni
O meni so zapisali, da sem “ambasadorka zagovornikov prostovoljnega cepljenja“. O tej temi pišem največ, ker so me presunile številne žalostne zgodbe staršev, katerih otroci so po cepljenju utrpeli poškodbe. Žal se v Sloveniji to sistemsko zanika, ko se s strani stroke (javna skrivnost je, da so za to plačani s strani farmacevtskih podjetij) poroča le o pozitivnih učinkih cepljenja. Na željo mnogih smo pričeli te zgodbe tudi video dokumentirati in jih objavljamo na youtube kanalu Preslišane zgodbe s cepivi poškodovanih otrok. Želim si, da bi se varnost cepiv bolj raziskala in se bom aktivno zavzemala za to tudi v bodoče.
Poleg tega sem še oseba, ki se zavzema za svobodno izbiro poroda (za nerizične nosečnosti tudi porod doma), zdrav življenjski slog, zdravo ekološko pridelano brezmesno prehrano v šolah in vrtcih, ki ima pozitivno vlogo pri ohranjanju okolja. Žal otroci, ki ne jedo mesa v vzgojno-varstvenih in izobraževalnih ustanovah pogosto dobijo zelo osiromašene obroke, kar gre na škodo njihovega zdravja.

Kot waldofska vzgojiteljica si želim, da bi se v praksi izvajala enakopravnost vseh staršev glede financiranja različnih programov zasebnih vrtcev in šol. Glede na to, da je izbira pedagogike prosta izbira vsakega posameznika in glede na to, da vsi zaposleni plačujemo davke, ni prav nobene logike v tem, da je s strani občin za otroka, ki obiskuje zasebni vrtec ali šolo s koncesijo, subvencionirano samo 85 % cene rednega programa javnih šol in vrtcev. Razumljivo je, da naj starši morebitni nadstandard plačajo sami, a zakaj trenutno ne dobijo vsaj toliko kot ostali državljani?

Moj moto glede medicine je kot so nas učili že na zdravstveni šoli: “Bolje preventiva kot kurativa.” Pri zdravljenju sebe in svojih dveh otrok sem pristaš naravne medicine, kar pa ne pomeni, da ne cenim sodobnih diagnostičnih metod klasične medicine, vrhunske kirurgije in nujno potrebnih zdravil. Vsekakor pa nisem pristaš jemanja preštevilnih tablet pri stanjih, ki bi se dala rešiti s pomočjo naravnih metod. V Sloveniji je nujno potrebno ob bok klasični medicini postaviti komplementarno medicino. Nobena medicina ni vsemogočna in v sodelovanju so uspehi zdravljenja večji.

Že leta prakticiram Jogo v vsakdanjem življenju, ki je v Sloveniji že premnogim pomagala k boljšemu zdravju.

Pomemben delček v mozaiku mojih vrednot pa ima tudi pridelava zdravega sadja in zelenjave na domačem vrtu brez obdelave s kemijo (še sreča, da ima sosed iste vrednote 😀 ).

Osebnostna rast in duhovnost je visoko na moji prioritetni listi. Poštenje in pravica pri meni nista samo lepi besedi na papirju, ampak se za to zagrizeno borim.

Želim si, da bi bili ljudje notranje bolj zadovoljni s tem, kar imamo. Slovenci se premalo zavedamo bogastva, ki nam je dano. Prečudovita narava, kulturna dediščina, delovni ljudje so nekaj, na kar smo upravičeno lahko ponosni. To moramo ohraniti.

Vse to in še marsikaj zdravega si želim kot vrednoto v Sloveniji.