Pričeli smo snemati PRESLIŠANE ZGODBE S CEPIVI POŠKODOVANIH OTROK.
Preslišane zgodbe s cepivi poškodovanih otrok

Že več kot eno leto na tem blogu objavljam izjave staršev, katerih otroci so doživeli stranske učinke po cepljenju. V zadnjem času sem prejela več sporočil s spodbudami, da bi se pričele te zgodbe tudi snemati. Odločila sem se, da bom to storila.

Posneli smo nekaj zgodb in bomo to počeli še naprej. Vsekakor sedaj ne bo možno komentirati, da si zgodbe izmišljujem sama, česar sem bila večkrat deležna ob pisanju blogov.

Za pokušino delim z vami objavljen uvod v te zgodbe na novem youtube kanalu PRESLIŠANE ZGODBE S CEPIVI POŠKODOVANIH OTROK.

Pogosto me kdo vpraša, kaj me motivira, da počnem to. Ali sem morebiti imela sama kakšno slabo izkušnjo po cepljenju, vprašajo. Na srečo je nisem, ker moja otroka nikoli nista bila cepljena. Informacije o možnih hudih posledicah po cepljenju, so me namreč dohitele, še preden sem rodila prvega otroka. Ob raziskovanju in poglabljanju v tematiko cepiv, sem prišla do ugotovitve, da se stranskih učinkov po cepljenju precej bolj bojim kot morebitnih otroških nalezljivih bolezni proti katerim se danes cepi. Najbolj me je prepričalo dejstvo, da so te bolezni upadle v največji meri že pred uvedbo cepljenja. Torej cepljenje ni moglo biti razlog upada bolezni!

Torej, kaj me motivira? Bolj ko stroka govori o cepljenju kot varnem in učinkovitem, bolj me v oči bodejo številna poročanja staršev, ki na koži lastnih otrok občutijo posledice cepljenja, pogosto tudi zelo hude, še večkrat pa v obliki pogostih obolenj. Npr. včeraj mi je pisala ena obupana mamica, ki pravi takole (namenoma objavljam v original obliki, slovnično nepopravljeno):

»pozdravljeni!Sem vas nasla na fb.Imam eno tezavo otrok po cepivu MMR po drugem tednu je zacel biti bolan konjukvitis,viroza, vrocina,kaselj nosek poln in to traja od 6 januarja pa sve do zdej (opomba avtorice bloga: pisala mi je 10.3.2018).Veckrat sli zdravnici in dezurnem pedijatru vsi recejo viroza.Otrok do zdej ni bil nikol tolk casa bolan.Jaz mislim da je zaradi cepiva.Ne vem vec kaj narediti pa vas prosim da mi pomagate.Ne vem na kjerga se obrniti. Sem povedala zdravnici da ga testirajo ona pa je rekla ni potrebe..ker je tudi imel povisene leukocite lp«

Taka pisma so mi res motivacija za nadaljnje delo. Seveda jih usmerim po pomoč v prave podporne skupine na facebooku, kjer so starši s podobnimi izkušnjami, ki lahko povedo, kako so reševali take in podobne težave. Toda po toči zvoniti, je prepozno. Enostavno želim, da bi čim več staršev imelo možnost seznanitve s tveganji cepljenja že pred samo pikico v zdravstveni ambulanti. Zadnjič sem od mame, katere zdrav otrok je po cepljenju postal otrok posebnimi potrebami, slišala naslednjo izjavo: «Želim si, da bi me z vsemi informacijami nekdo seznanil pred cepljenjem.«

To je torej tisto, kar me motivira. Čim več zdravih otrok, torej necepljenih! Ne pozabite, da so bile otroške bolezni v skoraj popolnem upadu, še preden so pričeli uvajati obvezna cepljenja. Otroci, ki so dobro prehranjeni, živijo v kvalitetnih higijenskih pogojih in se jim imunski sistem ne okrni z najrazličnejšimi produkti farmacije, verjemite, ne bodo umirali zaradi nalezljivih otroških bolezni.

Vabljeni tisti, ki ste žal doživeli tisto nelepo plat cepljenja, da se mi javite. 

stranskiucinkicepljenja@gmail.com
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja