Srna sredi Maribora skočila direktno v avto pred mano
Srna sredi Maribora skočila direktno v smrt.

Lahko verjamete, da se lahko kaj takega zgodi sredi mesta na zelo prometni cesti?

Ura malce po osmi zjutraj, petek. Vsi hitijo, ceste polne in tudi jaz se vozim po dvopasovnici (Cesta Proletarskih brigad) v Mariboru. Vozimo v koloni, počasi, saj hitro niti ne gre. Ko nenadoma kot strela hitro nekaj skoči direktno v avto pred menoj in na mestu obleži.

Jaz sem videla, kaj je bilo in srce me je zabolelo. Zelo mlada srnica se je, ne vem po kakem naključju znašla sredi mesta. Najverjetneje je prišla iz Pohorja, a resnično nenavadno, kajti do Pohorja ni ravno blizu v tem delu mesta, vmes pa kar precej cest.

Starejša gospa, v katere avto se je srnica zaletela, se je pretresena ustavila, jaz pa takoj za njo, ko sem videla, da je malce v šoku, da vidim, če potrebuje kakšno pomoč. Najprej sploh ni vedela, kaj se je zaletelo vanjo, saj se je vse zgodilo tako hitro, da sploh ni videla. Jasno pa sem lahko videla jaz, ki sem vozila tik za njo.

Tresoče me je vprašala: “Ali sem povozila psa?”

Odgovorila sem ji: “Ne, srno.”

Vidno je bila pretresena. Policijo sem poklicala jaz, saj se gospa v trenutni zmedi skorajda ni spomnila številke 113. Sama sem imela te pomembne številke čisto osvežene, saj sem ravno prejšnjo soboto s partnerjem v hribih našla hudo poškodovanega planinca in je bilo potrebno klicati reševalce na 112, nakar je sledilo helikoptersko reševanje. Več o tem si lahko prebereš tu.

Srna je bila v trenutku mrtva.

Očitno zadnje dni dobivam lekcijo o minljivosti tega življenja v živo. Danes smo tu, kdo ve, kako hitro se lahko zgodi, da se naša življenjska nit pretrga. Včasih se vse zgodi tako hitro, ko se pomislil ni, da bi že bil čas za odhod. Včasih si kdo želi umreti, pa mu še ni dano. Tudi o tej temi sem že pisala. O starejših, ki si želijo le še umreti. Prispevek o tem najdeš tu.

Gospa me je prosila, da ji pustim telefonsko, če bi potrebovala pričo in rade volje sem ji ustregla. Z njo sem ostala še krajši čas, da sem se prepričala, da je vredu, nato pa sem se odpravila v sluzbo. Tudi jaz sem bila malce tresoča po odhodu, po tem ko je adrenalin popustil.

 
2 thoughts on “Srna sredi Maribora skočila direktno v avto pred mano

  1. Jup, nekaj takega kot je storila ta srna delate tudi proticepilci, vključno z vami in tem spletiščem.
    Kmalu bo prišel avto (neka prenosljiva bolezen), s tem da takrat srna ne bo ena, ampak velik del necepljenih pa še kak cepljen osebek.

    1. Tako mnenje lahko pričakuješ samo od nekoga, ki meni, da so cepiva odpravila te bolezni. Ko se boste bolj poglobili, boste presenečeno ugotovili, da so bolezni proti katerim cepimo, bile v največjem zatonu že pred uvedbo cepiv.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja