Bolečine v trebuhu-naravno zdravljenje rane na želodcu in dvanajsterniku
Pri bolečinah v trebuhu pomaga presni krompirjev sok

Bolečine v trebuhu imajo lahko mnoge razloge, ki jih je seveda potrebno raziskati, sploh ker je možno, da se v ozadju skriva kaj resnega. Zato pri hudih bolečinah v trebuhu kar hitro do zdravnika, da odkrije, kaj je le-temu razlog. Poglejmo pa si, kako se lahko lotimo zoprnih bolečin v trebuhu tudi na naraven način.

Sem pristaš naravnega zdravljenja pred sintetičnimi zdravili, ki imajo mnoge stranske učinke. Seveda, če ne gre drugače, zdravila pač moramo vzeti.  A, sama kot prvo možnost, izberem naravna zdravila, šele za tem vzamem sintetična zdravila.

Povedati vam moram zgodbo, ki mi je dala misliti, kako je možno tudi zelo resne bolezni ozdraviti na zelo preprost način. Mlajša upokojenka mi je povedala, da je imela bolečine v trebuhu, nato pa so ji diagnosticirali rano na dvanajsterniku. Kot mi je povedala, bi naj imela zaradi nujnosti stanja dva tedna po postavitvi diagnoze, zdravstveni poseg. Pričela je piti krompirjev sok in opazila, da so se bolečine v trebuhu pričele blažiti. Postala sem radovedna, kako se ta sok napravi in njen mož, ki je pri hiši zadolžen za pripravo krompirjevega soka, mi je povedal:

»Zvečer naribaš en opran, neolupljen krompir brez mladih poganjkov in zelenih delov. Čez noč pustiš stati, da se izloči sok in nato zjutraj precediš čez gazo. Nato ta črn sok na tešče popiješ.«

Gospa je nadaljevala svojo pripoved glede bolečin v trebuhu v povezavi z njeno rano na dvanajsterniku. Ko je napočil čas za obisk pri zdravniku, so bolečine v trebuhu že skoraj ponehale in ko jo je pa zdravnik še pregledal, je bil vidno presenečen, ker se je rana skoraj popolnoma zacelila. Takrat je vedela, da ima krompirjev sok resnično močno zdravilno delovanje. Vprašal jo je, kaj je počela, da je dosegla tak neverjeten rezultat. Ko je mu je povedala, da je pila krompirjev sok, ji je svetoval le, da  s tem nadaljuje, ker očitno deluje. Posega ni potrebovala. Povedal ji je še, da sam mora pacientom priporočati le uradno priznane postopke in zdravila, ker bi drugače zgubil službo, kar pa ne pomeni, da naravna zdravila ne delujejo.

Gospa mi je zaupala še, da krompirjev sok pomaga tudi pri ranah na želodcu.

»Hmm, to je pa zanimivo,« sem si mislila in sklenila, da bom to malce podrobneje raziskala. Bolečin v trebuhu zaradi ran na želodcu ali dvanajsterniku, je žal ogromno, sploh glede na stresni način življenja v današnjem času. Kdo ve, kdaj mi lahko kaj takega pride prav.

Pa sem se spravila v raziskavo in bila nemalo presenečena, ko sem odkrila, da krompirjev sok ne pomaga samo pri bolečinah v trebuhu v povezavi z rano na dvanajsterniku in želodcu, ampak pri celem kupu drugih neprijetnosti, ki prav tako povzročajo bolečine v trebuhu.

Krompirjev sok vsebuje mnogo vitamina C in drugih vitaminov in mineralov. Nase veže težke kovine in je zaradi tega dober za razstrupljanje organizma.

Pri čem še pomaga? Kot pravi avtor Drot v “Zelenjava druga moč naravne hrane”:

– raztaplja žolčne kamne oziroma preprečuje nastanek le-teh

– odpravlja kožne težave kot so mozolji, ekcemi in podobno

V knjigi naslovom “Zdravilne rastline in njih uporaba” avtor Willford omenja, da pitje presnega krompirjevega soka znatno ublaži bolečine v želodcu, še posebej če so te povezane s krči. V lažjih primerih kot pravi lahko celo popolnoma izginejo. Willfor ga omenja tudi pri zdravljenju zgage.

Kot torej vidite se lahko na ta način ublaži ali celo popolnoma odstrani bolečine v trebuhu.

Na internetu pa sem zasledila, da bi naj krompirjev sok pomagal še pri zdravljenju bolezni dihal, pa za znižanje krvnega sladkorja, pri gastritisu in tudi bi naj zmanjševal možnost za nastanek raka. Omenjen je še kot pomoč pri zdravljenju bolezni jeter, ledvic, srca in revmatizma. Pa tudi imunski sistem bi naj krepil ter pomagal pri zakisanosti organizma.

Tisti, ki so krompirjev sok pili, so sicer poročali, da je neprijetnega okusa, vendar se za zdravje splača malce potrpeti, mar ne?

Že kot majhna sem pogosto slišala, da je surov krompir strupen. No, pa poglejmo, kako je s tem. Strupeni so samo zeleni deli krompirja, tako da če to odrežete, ostane zelo dobro zdravilno sredstvo za lajšanje bolečin v trebuhu.

Seveda lahko bolečine v trebuhu zahtevajo tudi resno medicinsko zdravljenje, a morda ni odveč tudi informacija o zdravilnih lastnostih soka surovega krompirja. Marsikdaj se da ozdraviti tudi naravno in brez stranskih učinkov. Vedno lahko brez kakšne škode poskusite krompirjev sok za odganjanje bolečine v trebuhu in želim vam, da bi to odgnalo zdravstvene težave.

Zdaj pa hitro po ribež in krompir… Pa javite, kako je delovalo pri vas. Pa čim manj bolečin v trebuhu!

 
One thought on “Bolečine v trebuhu-naravno zdravljenje rane na želodcu in dvanajsterniku

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja