Blog

PREDBOŽIČNO DARILO DRŽAVE – 24 URNI MARATON CEPLJENJA




 
Smo v mračnem času…, a zgleda da bo čas, ki prihaja še bolj temen. Sploh, če malo pogledamo v tujino. Avstrija, Avstralija,… Pa sem človek, ki je vedno znal videti dobro v slabem, tokrat pa se celo meni zdi vse skupaj popolnoma noro. Tema, ki se skriva v podobi prijaznosti, me kar mrazi.

Continue reading “PREDBOŽIČNO DARILO DRŽAVE – 24 URNI MARATON CEPLJENJA”




Struktura (ne)delovanja medijev pri poročanju o cepljenju




Preberi, kako objektivno je danes poročanje naših medijev o (ne)varnosti cepljenja. Če malo (ni potrebno precej) spremljaš poročanje o cepljenju, težko spregledaš dejstvo, da je običajna objava polna hvale cepivom, da se poskuša vse tiste nelepe delčke celotne zgodbe o cepljenju pospraviti v temne kotičke omar in vse tiste, ki bi samo poskusili odpreti omaro in pokazati okostnjake, vehementno diskreditirati. Pa si poglejmo pobliže, kako objektivna je današnja novinarska drža in se vprašajmo, zakaj je temu tako. Continue reading “Struktura (ne)delovanja medijev pri poročanju o cepljenju”

»Cepim se, zaščitim vse.» ali »Cepim se, slabim zdravje človeštva.«?

Nedavno smo bili deležni poročanja o najdenih mladičkih šakala. V enem izmed člankov o tem, se je strokovnjak za divje zveri, razpisal o tem, zakaj so ti in drugi plenilci v naših krajih koristni. Moja prva misel, ko sem videla naslov, da so te zveri koristne, je bila: »Hmm, čemu le?« Na prvi pogled se mi ni zdelo smiselno, da povzročajo šakali, volkovi in druge podobno strašne zverine, hudo korist v naši ljubi Sloveniji. Poznavalec je potem razložil, da so zelo pomembne za ekosistem, ker za svojo prehrano polovijo tiste šibkejše živali in s tem prispevajo k ohranitvi močnejših posameznikov, s tem pa se preko te naravne selekcije, ohranja bolj zdrava populacija.

Continue reading “»Cepim se, zaščitim vse.» ali »Cepim se, slabim zdravje človeštva.«?”

Kaj je resnična nevarnost za javno zdravje: vse večja uporaba farmacevtskih produktov ali izgradnja naravne imunosti (tudi preko necepljenja)?

 

 

 

Prejšnji teden me je kontaktirala novinarka iz Svet24 in me prosila za komentar glede mnenja WHO (Svetovna zdravstvena organizacija), da predstavljajo necepljeni eno izmed 10 najhujših nevarnosti za javno zdravje. Continue reading “Kaj je resnična nevarnost za javno zdravje: vse večja uporaba farmacevtskih produktov ali izgradnja naravne imunosti (tudi preko necepljenja)?”

Kapre-wow, kaj vse zmorejo!

Kdo bi si mislil, da je ta majhna reč tako fantastična pri celem kupu ugodnih vplivov na telo. Od tega, da pozitivno deluje na naš imunski sistem do nevtralizacije toksinov v telesu ter protigljivičnega in protivnetnega delovanja. Več o zdravilnih učinkih kaper preberite spodaj.
Continue reading “Kapre-wow, kaj vse zmorejo!”

Zelenjava pod tuneli pozimi-način samooskrbe z zdravo domačo hrano


Tisti, ki spremljate moj blog ste lahko opazili, da čez poletje in jesen nisem kaj prida pisala. Zakaj? Ker me je popolnoma prevzela vrtnarska strast. Pohvaliti se moram, da sem že v prvem letu vrtnarjenja, postala skoraj čisto samooskrbna. Plodovi mojega dela so na vrtu vidni še sedaj, ko smo tik pred koncem leta 2018.

Continue reading “Zelenjava pod tuneli pozimi-način samooskrbe z zdravo domačo hrano”

Kako sem stradala na Božični večer

Priznajmo si, da kakorkoli včasih malce čisto po slovensko »pojamramo«, nam veliki večini vseeno kar dobro gre. Smo med 5 % prebivalstva sveta, ki se lahko šteje med blagoslovljeno, ker ne stradamo (kaj stradamo, večinoma debatiramo, kako bi najlažje izgubili kakšno kilco ali dve ali še kakšno dodatno, glede na shujševalne šove, ki jim lahko sledimo na TV; nisem pa še zasledila, da bi se lotili šova, kako porediti uboge shirane Slovence).

Continue reading “Kako sem stradala na Božični večer”

Zanimive, nespoštljive, »strokovne« izjave medicinskega osebja

V Sloveniji imamo visoko usposobljene, izobražene in predane zdravnike in zdravstveno osebje, s srcem na mestu, ki svoje poslanstvo opravljajo strokovno in zavzeto. Žal pa je dejstvo tudi, da obstajajo taki, ki nam niso v ponos – zaradi odnosa ali strokovnosti. Pogosto so taki tudi bolj prodorni v javnosti. Med starši, ki si želimo svobode odločanja glede cepljenja, smo zbrali nekaj izkušenj z medicinskih osebjem, ki so omajala zaupanje in porušila dober odnos.

Continue reading “Zanimive, nespoštljive, »strokovne« izjave medicinskega osebja”

Poročanje o ošpicah načenja zdravje demokracije

V celoti objavljam prispevek dipl. novinarke in mag. antropologije Barbare B. Stegeman, ki se sprašuje, zakaj je poročanje o ošpicah v Sloveniji neobjektivno in necelovito, prikaže pa tudi tista vprašanja, ki jih večina novinarjev običajno zamolči, čeprav je novinar dolžan podati celovite informacije, ki jim žal pri poročanju o ošpicah nismo priča.

Continue reading “Poročanje o ošpicah načenja zdravje demokracije”